{ "title": "Civciv Aşıları", "image": "https://www.asi.gen.tr/images/Civciv-Asilari-35.jpg", "date": "19.01.2024 20:16:39", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "
Civciv Aşıları, tavuk ve kanatlı diğer tür hayvan yetiştiriciliği üretim için ve hobi için çok yaygınlaştı. Bu işi bilende, bilmeyende var dikkat edilecek noktalar var yetiştiricilikte bunlardan en mühimi hayvanın sağlığıdır. Sağlıklı hayvanlara sahip olabilmek için biraz bilgi transferi ve deneyim sahibi olmak gerekir. Ne yazık ki Newcastle (Yalancı Veba) yüzünden çoğu köy, kasaba ve şehirlerde süratli tavuk, civciv ölümleri olabilmektedir. Aşı koruma hedefli oluşturulan, dışarıdan diğer hayvanlar ya da meteryallerle taşınan viruslere karşı korunabilmek için oluşturulan bir tedavidir. Hayvanlara rahatsızlık bulaşması ardından aşı yapılırsa neticesi ölüm olur. O nedenle rastgele bir hastalığı bulunmadan derhal gelebilecek rahatsızlıklara karsı aşı yapılmalıdır bu aşıları bulmak çok kolaylaşmıştır. Veteriner eczanelerinden ya da internet ortamlarından sipariş edilerek temin edilebilir. Unutmayalım sıhhatli bir hayvan elde edebilmek için ilk olarak damızlık olarak ayrılan hayvanlarda sıhhatli olması ve aşı takvimine uyularak aşılanması gerekir.

Kuluçka makinasına konulacak her yumurtanın daha önce dezenfekte edilmesi gereklidir. Onun için birtakım insanlar bu hususta bilgi sahibi değil ve hatalı bir işlemde kuluçkayı bozabiliyorlar. Civciv aşıları konusunda küçük bir bilgi 1 kaşık limon tuzu ve 1 litre suyu 30-40 derece arası sıcaklıktaki suda çok sarsmadan yumurtaları yıkayıp ardından makinaya atabiliriz. Yine aynı şekilde sirkeyle yapabilirsiniz suyun aşırı sıcak ya da soğuk olmadığına emin olun su mutlaka 40 derece olmalıdır ve yıkama işleminde yumurtayı o suda çok bekletmemelisiniz yoksa yumurtanız haşlanabilir. Kuluçka makinamız her çıkım ardından iyice temizlenmeli ve havalandırılmalıdır.

Civciv Aşı Takvimi Uygulaması

Civcivler çıkma ardından Gün ve Haftalarda bu Uygulamayı Kullanınız.
Her ne kadar aşı programı yapsak dahi dışarıdan kümese diğer bir hayvan sokmamakta özenli olmalıyız. Kümes girişlerine Toz kireç atarak kendi ayaklarımızla doğabilecek rahatsızlıklara karşı tedbir almalıyız. Civciv aşıları dışında haftalık kümes bakımına özen gösterilmelidir. Hayvanların ayaklarına kendi dışkısının bulaşmaması sağlanmalıdır. Sularına elmanın sirkesi ve haftada 3 gün Vitamin tozu katmalıyız.
" } ] }